Pregled događanja u društvu

Događanja u Antropozofskom društvu "Marija Sofija", Baruna Trenka 4, Zagreb :

O nekim događanjima više detalja možete pronaći pod Događanja i vijesti - Događanja u društvu

Termine sastajanja redovnih radnih grupa potražite OVDJE


Petak, 08.06. 2018. u 19h - Tanja Franjević Petrović će održati predavanje "Svijet kiselina i lužina"


Nova radna grupa

Obavijest: Grupa četvrtkom u 19.30 ima 19. 7 zadnje predavanje prije ljetne pauze, a nastavlja radom 16. 8.

 


 

Aktivnosti u Splitu

Dragi suučesnici u studijskom radu na Antropozofiji - Duhovnoj znanosti -
Rudolfa Steinera - Split 2018.,
i ostali,
dragi prijatelji, dragi ljudi,
 
pozivamo Vas DA SE PRIJAVITE za sudjelovanje u našem radu utorkom 2018. / 2019. i to sa sljedećim programom i u sljedećim terminima:
 
 
- dva utorka u mjesecu od 17,00 do 18,00 sati
- tečaj EURITMIJE umjetničke i zdravstvene (uz pratnju klavira ili violine)
 pod vodstvom naše drage euritmistice Enite Nurkić,
 
 
- svaki utorak od 18,15 do 19,45 sati  
- rad na stjecanju i praktičnoj primjeni blaga Antropozofije u svakodnevnom životu, pod mojim skromnim vodstvom (Renato Jakšić),
 
 
- dva utorka u mjesecu od 20,00 do 21,30 sati
- tečaj SLIKARSKE RADIONICE
pod vodstvom naše drage Snježanke Jadrijević
- diplomirane učiteljice slikanja po Goetheovoj i Steinerovoj teoriji boja
 
 
- Tijekom Rujna održati ćemo jedno predavanje na kojemu bi:
- Enita prenijela znanja o važnosti i koristi euritmije, i
- Snježanka znanja o važnosti i koristi slikarske radionice;
 za naš duševno-duhovni razvoj
 primjeren ovom vremenu razvoja DUŠE SVIJESTI,
i duha vremena u kojem živimo - POD VODSTVOM ARHANĐELA MIHAELA.
 

Početak rada biti će u utorak 2.10.2018.
 

Molimo povratnu informaciju od Vas, JAVITE SE mailom ili telefonom tko ima interesa/mogućnosti, za koji dio od ovoga rada/programa utorkom?,
 
o broju prijavljenih ovisiti će i cijena koštanja pojedinog tečaja, te mjesto održavanja rada i tečajeva.
 

 - TRIBINA ANTROPOZOFIJE - dva sata rada za ponavljanje i utvrđivanje gradiva, te za postavljanje pitanja, koja smo inače radili utorkom prije početka, sada možemo prebaciti
ponedjeljkom u terminu iza 19,15
nakon završetka rada grupe za Kristologiju, koju ponedjeljkom od 17,00 – 19,00 vodi gđa Marija Žarko, u Put skalica br. 47 u Splitu.
 
Molimo prenesite svima kojima bi ovo moglo biti od interesa, hvala, lijep pozdrav, organizatori i odgovorne osobe: Klaudia i Renato Jakšić.
(tel.: 0911821754, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , www.pisanica.hr)


 

Članak o waldorfskoj pedagogiji u "Jutarnjem listu"

U "Jutarnjem listu" je 21.11.2015. objavljen članak o waldorfskoj pedagogiji iz kojeg donosimo kratki odlomak a cijeli članak pročitajte ovdje: Država protiv waldorfske škole - Jutarnji list

DRŽAVA PROTIV WALDORFSKE ŠKOLE
Alternativne pedagogije u Hrvatskoj muku muče s financijama, u Sloveniji jedva dočekali

Naše roditelje ne povezuje dubina novčanika, već životna filozofija. U Lisabonskoj deklaraciji stoji da roditeljima treba omogućiti da biraju način školovanja svoje djece, sukladno svojim filozofskim, vjerskim ili pedagoškim uvjerenjima. I do toga se u Sloveniji, rekao bih, doista drži. Država nas financira istim iznosom koji daje i državnim školama, nema ovdje roditelja koji bi dijete poslao u waldorfsku ili bilo koju drugu alternativnu školu, a da to ne mogu jer im je preskupo”, zadovoljno kaže Iztok Kordiš, direktor Waldorfske škole Ljubljana, pod čijom administracijom rade i njihove podružnice, vrtići i škole u više mjesta pokraj Celja, Bleda, Morske Sobote i Gorice. Ukupno imaju oko 1000 djece. I u Mariboru imaju waldorfsku školu, nevezanu uz onu ljubljansku.

Obavijest o smrti Engelberta Fischera

Dragi prijatelji,
danas nam je pristigla vijest od Gwendolyn Fischer, da je noćas u klinici Schöpfheim naš dragi prijatelj, svećenik Zajednice kršćana, Engelbert Fischer napustio fizičku ravan. Iako se zadnjih godina borio s teškom bolešću, zbog koje je prije dvije godine i umirovljen, ipak je ovaj odlazak u ovom trenutku bio pomalo neočekivan. Kako nam to posreduje Gwendolyn Fischer, njegov prelazak je bio sasvim obojen jednim olakšanjem, mirom i zadovoljstvom.
Tijelo Engelberta Fischera će do nedjelje popodne biti položeno u njihovom domu u Schöpfheimu (Njemačka), a ukop će biti u utorak ili srijedu (ovog trenutka još nije potvrđen točan termin).
Svi mi koji smo u Zagrebu rado dolazili na susrete s njim, na predavanja, otvorene tematske razgovore ili osobne razgovore, možemo se s radošću sjetiti njegovih vrlo jednostavnih formulacija o vrlo složenim temama, čije smo puno značenje često tek kasnije do kraja proniknuli. Njegov nenametljiv, a unutarnje snažan pristup, mnogi od nas su osjećali kao topao očinski.
Iz tog sjećanja možemo ga u mislima, čitanjima duhovnih tekstova i molitvama, pratiti na njegovom daljem putu, na način koji nam je i on sam na predavanjima prikazivao.


Zahvaljujemo se Ratku Radanoviću na poslanoj obavijesti!

Potkategorije